Een ogenblik geduld a.u.b.

Updates

Latest news

 • -

  Armoede als thema van de maand december

  De decembermaand is weer aangebroken, een gezellige, maar vaak ook dure maand. Het feest van Sinterklaas, Kerstmis met een uitgebreid diner en oudejaarsavond met vuurwerk. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend, en mensen die normaal gesproken maar net rondkomen, kunnen best tegen deze maand opzien. Benieuwd naar de stand van zaken in Brabant?

  Bekijk de cijfers van de maand hier

 • -

  De BrOS wint Aan de Slag Trofee 2019

  De Aan de Slag Trofee 2019 is gewonnen door Brabantse Omgevingsscan (BrOS). De Aan de Slag Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een inspirerend project dat voorbereidt op de Omgevingswet. Op 18 november is in Amersfoort de prijs uitgereikt aan projectleider Wieteke de Vries. Zij nam de trofee namens de drie Brabantse GGD-en en  kennisinstituut Telos in ontvangst.

 • -

  Voeding als thema van de maand november

  Gezonde voeding is belangrijk voor een gezond leven. Dit betekent voldoende groente en fruit eten, voldoende water drinken en weinig zoete of vette tussendoortjes. Hoe moeilijk dat is blijkt onder andere uit de grote groep mensen met overgewicht. En eet jij zelf eigenlijk wel 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag?

  Bekijk de cijfers van de maand hier.

 • -

  De Brabantscan is jarig!

  Vandaag viert de Brabantscan alweer haar tweede verjaardag. In deze twee jaar is hét Brabantse dashboard met gezondheidsinformatie over alle inwoners in Brabant flink gegroeid. Ook de komende tijd blijven we de Brabantscan doorontwikkelen. Hierbij hebben we uw hulp nodig. We zijn benieuwd of u de Brabantscan kent, deze vaak gebruikt en hoe gebruiksvriendelijk u deze vindt? Ook willen we graag weten wat u nog mist in de Brabantscan.

  Doe mee aan onze korte enquête over de Brabantscan

News archive