Een ogenblik geduld a.u.b.

Updates

Latest news

 • -

  Corona informatie als thema van de maand

  Nederland is getroffen door het Corona virus. Als GGD-en monitoren we de trend van het aantal op corona positief geteste personen, ziekenhuisopnames en overledenen. Het testbeleid van het RIVM is sinds medio april vooral gericht op het testen van kwetsbare mensen en van zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken in, voor de continuïteit van de zorg cruciale, zorgfuncties. Het werkelijke aantal besmettingen en overledenen liggen daarom hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. 

   

 • -

  Gezondheidsvaardigheden als thema van de maand maart

  In toenemende mate wordt van mensen verwacht dat ze zelf de regie voeren over gezondheid en ziekte. Dat vraagt veel cognitieve en sociale vaardigheden. Een op de drie Nederlanders heeft echter beperkte gezondheidsvaardigheden. Dat betekent dat zij moeite hebben met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid. Er is een duidelijke samenhang tussen beperkte gezondheidsvaardigheden en een slechtere gezondheid. Naast lezen, schrijven en rekenen zijn ook digitale vaardigheden steeds belangrijker.

  Bekijk de cijfers van de maand hier

   

 • -

  De BrOS wint Aan de Slag Trofee 2019

  De Aan de Slag Trofee 2019 is gewonnen door Brabantse Omgevingsscan (BrOS). De Aan de Slag Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een inspirerend project dat voorbereidt op de Omgevingswet. Op 18 november is in Amersfoort de prijs uitgereikt aan projectleider Wieteke de Vries. Zij nam de trofee namens de drie Brabantse GGD-en en  kennisinstituut Telos in ontvangst.

 • -

  De Brabantscan is jarig!

  Vandaag viert de Brabantscan alweer haar tweede verjaardag. In deze twee jaar is hét Brabantse dashboard met gezondheidsinformatie over alle inwoners in Brabant flink gegroeid. Ook de komende tijd blijven we de Brabantscan doorontwikkelen. Hierbij hebben we uw hulp nodig. We zijn benieuwd of u de Brabantscan kent, deze vaak gebruikt en hoe gebruiksvriendelijk u deze vindt? Ook willen we graag weten wat u nog mist in de Brabantscan.

  Doe mee aan onze korte enquête over de Brabantscan

News archive