Een ogenblik geduld a.u.b.

Updates

Latest news

 • -

  Vaccinaties als thema van de maand februari

  Vaccinaties zijn nodig om ons te beschermen tegen ernstige infectieziekten, zoals mazelen. Voor veel infectieziekten is sprake van groepsimmuniteit. Wanneer veel kinderen ingeënt zijn tegen een bepaalde infectieziekte, dan komt deze minder vaak voor. Ook kinderen die niet ingeënt zijn, lopen dan minder risico. Om deze groepsimmuniteit te creëren en behouden is het belangrijk dat zo veel mogelijk kinderen ingeënt zijn. Om dat te meten, maken we gebruik van de vaccinatiegraad. Welk aandeel kinderen wordt ingeënt? En zijn er verschillen per inenting? En per regio?

  Bekijk de cijfers van de maand hier

 • -

  De BrOS wint Aan de Slag Trofee 2019

  De Aan de Slag Trofee 2019 is gewonnen door Brabantse Omgevingsscan (BrOS). De Aan de Slag Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een inspirerend project dat voorbereidt op de Omgevingswet. Op 18 november is in Amersfoort de prijs uitgereikt aan projectleider Wieteke de Vries. Zij nam de trofee namens de drie Brabantse GGD-en en  kennisinstituut Telos in ontvangst.

 • -

  De Brabantscan is jarig!

  Vandaag viert de Brabantscan alweer haar tweede verjaardag. In deze twee jaar is hét Brabantse dashboard met gezondheidsinformatie over alle inwoners in Brabant flink gegroeid. Ook de komende tijd blijven we de Brabantscan doorontwikkelen. Hierbij hebben we uw hulp nodig. We zijn benieuwd of u de Brabantscan kent, deze vaak gebruikt en hoe gebruiksvriendelijk u deze vindt? Ook willen we graag weten wat u nog mist in de Brabantscan.

  Doe mee aan onze korte enquête over de Brabantscan

 • -

  Cijfers over infectieziekten toegevoegd

  In de wereld om ons heen zijn bacteriën en virussen. Van sommige worden we ziek. Gaat zo’n ziekmakende bacterie of virus van mens op mens over? Dan noemen we een ziekte besmettelijk. Meestal worden mensen vanzelf beter, omdat ons lichaam afweerstoffen aanmaakt. Wordt iemand ernstig ziek van een infectieziekte? In dat geval is een behandeling nodig.

News archive