Een ogenblik geduld a.u.b.

Updates

Latest news

 • -

  Beweging als thema 2e kwartaal

  Voldoende beweging is belangrijk voor een goede gezondheid. Onvoldoende beweging kan bijvoorbeeld leiden tot overgewicht.
 • -

  Stoptober als thema van de maand

  Oktober is een mooie maand om samen met anderen te stoppen met roken. Dit initiatief heet Stoptober. Kijk op deze themapagina hoe het gesteld is met het roken in Brabant en wat er nog te verbeteren valt. Want roken is nog steeds een sterke risicofactor voor een minder gezonde en kortere levensverwachting. En daar is wat aan te doen!
 • -

  Corona informatie als thema van de maand

  Nederland is getroffen door het Corona virus. Als GGD-en monitoren we de trend van het aantal op corona positief geteste personen, ziekenhuisopnames en overledenen. Het testbeleid van het RIVM is sinds medio april vooral gericht op het testen van kwetsbare mensen en van zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken in, voor de continuïteit van de zorg cruciale, zorgfuncties. Het werkelijke aantal besmettingen en overledenen liggen daarom hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. 

   

 • -

  Gezondheidsvaardigheden als thema van de maand maart

  In toenemende mate wordt van mensen verwacht dat ze zelf de regie voeren over gezondheid en ziekte. Dat vraagt veel cognitieve en sociale vaardigheden. Een op de drie Nederlanders heeft echter beperkte gezondheidsvaardigheden. Dat betekent dat zij moeite hebben met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid. Er is een duidelijke samenhang tussen beperkte gezondheidsvaardigheden en een slechtere gezondheid. Naast lezen, schrijven en rekenen zijn ook digitale vaardigheden steeds belangrijker.

  Bekijk de cijfers van de maand hier

   

News archive